2 Ekim 2009 Cuma

1.Bölüm İzmir-Istanbul-Singapore-Batam-Dumai-Padang-Bungus Beach-Pagang Island


Bora benim çocukluk arkadaşım.


Ziya ile ben voleybol oynarken tanışmıştık.Aslında Bora'da Ziya'nın arkadaşıyıdı.Üçümüzde ayrı okullarda okuyorduk. Bu iki adam o zaman kız arkadaşlarını bizim eve getiriyorlardı.

Ziya ile ben voleybol oynarken tanışmıştık.Aslında Bora'da Ziya'nın arkadaşıyıdı.Üçümüzde ayrı okullarda okuyorduk. Bu iki adam o zaman kız arkadaşlarını bizim eve getiriyorlardı.

Ziya ile Bora tanıdığım günden beri otostop ile seyahat eder sonra da ballandıra ballandıra anlatırlardı.

Hepimiz aynı ağaçta ayrı dallarda yaşayan yapraklar olsak da ,üniversite hayatı,askerlik,iş denen o anlamsız ve çılgın rüzgarlar hepimizi bir yerlere savurdu. Sadece isimler ve yaşanılan anılar kaldı aklımızda.

Ama bir Pazar sabahı Güzelbahçe,Zeytinalanı arasındaki Trabzon ekmek fırınının çıkışında bir de ne göreyim Dr Boraaaaaaaa! Bir birimize sımsıkı sarıldık. O da evlenmiş ve bir oğlu olmuş.Hep beraber yazlığa gidiyorlarmış.Ayak üstü alınıp verilen telefonlar.



Bora'yı özlemişim. Bana göre doğru arkadaşlık uzun yıllar görüşemezsen bile kaldığın yerden devam edebilmektir. Ne şanslıyım ki ben Bora ile böyle bir arkadaşmışım. Sorunlarımın olduğu bir dönemde hadi seyahate gidiyoruz dedi yada dedim. Fark etmez.

Bora önce keşfettiği bir web sayfasından kalacağımız bir yer aradı.Sisteme üye olanlar bir birlerini kendi evlerinde ağırlayabiliyor yada şehri gezdiriyor.Tamamen gönüllülük esaslı. Ancak hiç tanımadığım birinin evinde kalma fikri için önceden mental olarak kendimi alıştırıyorum.Sonrada o siteye beni de üye yapıyor.

Sevgililer gününden bir gün önce yola çıkıyoruz.

İşte bir hafta süren seyahatimizde yaşadıklarımız.



13 Şubat
Akşam 19.30'da telefonum çaldı.Baktım Bora'nın eşi Neşe'nin telefonu. Karşımda Bora; Nerdesin?, Ben; Evdeyim, Bora; Geç kalacaksın oğlum ben alandayım. 19.35'te yeğenim Can geldi.





















Yola çıktık.Hava çok yağmurluydu.Bu havada dans edeceğimiz anlamına geliyor.








Alana vardığımda Bora'yı aramaya başladım.Bulamayınca Neşe'yi aradım.Ben evdeyim dedi.Bora neredeki? Tek bakmadığım yer CIP Lounge! İçeri girmiş olabileceğini düşünerek check-in yaptırmaya karar verdim.Kapıya doğru baktığımda Bora'nın içeriye girdiğini gördüm.Meğerse dışarıda bekliyormuş.Beraber içeri geçtik.30 dk gecikme var.
Bora bana portakal suyu ikram ediyor.Hem de ev yapımı!!! Sonra yanımızda oturan beyfendiden fotoğrafımızı çekmesini istiyoruz. Hiç beklemediğim bir şey yapıyor adam. Önümüzde zeybek usulü diz çöküp fotoğrafımızı çekiyor ve





arkasından "çok güzel oldu " diyip kamerayı Bora'ya uzatıyor. Uçağımız 22.00'de havalanıyor. Havada biraz zıplıyoruz.Bu anlar uçağın en sessiz anları!Nihayet Istanbul'dayız. Bora'nın benimle yaptığı tek taraflı anlaşma sonucu sırt çantasını ben taşıyorum!





Hızla pasaport kontrolü için iç hatlardan dış hatlara yürüyoruz.Uçağımız 208 nolu kapıdan kalkacak. Uçağımızın durumunu kontrol etmek için elektronik bilgilendirmeye bakmaya gidiyorum. Salona gidiniz yazıyor. Bora ısrarla YKB lounge gitmek istiyor.





Ben ise geç kalacağımızı söylüyorum. Neyse sora sora lounge bulduk. Yer bence hayal kırıklığı.





Dergilerdeki görüntüsü daha güzel. İkram çok zayıf.Hemen geri dönüş yapıyoruz.Bora uçağımızın 23.45'te olduğuna ikna olunca ilginç bir koşu yöntemi ile 208'e kadar koşuyor.





Herkes uçağa geçiyor.





Yerimize oturduk.





Bora'nın koltuğu yatmıyor. Bir görevliye sert bir şekilde sorununu dile getirdi. Bayan yerimizi değiştirdi. Bora'nın keyfi yerine geldi.





Müzik,filim derken uyuduk.





Aslında Bora uyuyor. Bu benim ilk uzakdoğu seyahatim.





14 Şubat
Dokuzbuçuk saatlik bir yolculuktan sonra anonslar eşiliğinde güzel bir iniş yaptık. Arkamızda iki Türk kızımız var. İnmeye yakın kızlardan güler yüzlü olanı Singapore hakkında bilgi istedi. Asık suratlı olan ise bize soru sorulmasını istemiyor gibi.O evrendeki tek Türk olma arzusunda! Biz kısaca bilgi paylaşımında bulunduk. Yörenin oğlu Bora bir hafta Singapore'un sıkıcı olacağını Malezya yada Tayland'a geçmelerini önerdi.Asık surat sokak sokak gezeceklerini söyledi. Kızlar bize iyi tatiller bile dilemeden ayrıldılar!





Uçaktan çıktıktan sonra orkideler ile karşılandık.






Neyseki çantalarımız arka arkaya geldi. Önce ben free shoptan içecek bir şeyler almaya karar verdim.





Sonra da danışmaya uğrayıp Carlo'nun evine nasıl gidebileceğimizi öğrendik.





Bora sigara içmek için dışarı çıktı. Ben havadaki nemin yüzüme çarpması ile içeri döndüm. Hemen metroya indik.





















Metro Avrupa'da gördüklerimden daha temiz. Körler için bastonları ile takip edebilecekleri tırtıllı bir zemin dikkatimi çekti.Bu uygarlık belirtisi olabilir mi?





İndiğimiz durakta Carlo'yu aradım. 10 dk sonra geleceğini söyledi.Bu gün sevgililer günü olduğu için bazı kızların elinde buketler gördüm.Bizdeki gibi geleneksel olarak kutlanmıyormuş.





Carlo 15dk sonra geldi.Bir taksi ile evine doğru yola çıktık. Bora yürümek istedi!





Panamalı bir kardeşimiz.Bir yazılım şirketinde güvenlik programı yazıyormuş.Yada böbrek mafyası.Bizi güzel bir siteye götürdü.İçimden hiç olmazsa hizbe bir yerde böbreğimi kaybetmeyeceğim için sevindim. Bora bile onlardan olabilir.Adam belki de bizi Bora'nın doktor olmasından dolayı bile çağırmış olabilirdi.Ameliyatı bedavaya getirecek!





Evde kız arkadaşı (eski kız arkadaşı) Cathline ile tanıştık. Bir süre sonra ona Boss demeye başladım.Çünkü dediğim dediklerden...Bende free shoptan aldığım whiskyi içmek için çıkardım.Her yerde bulunmuyor ancak tavsiye ederim.









Biraz sohbetten sonra havuza giriyoruz.Uzun yolculuktan sonra süper geldi yüzmek.Bir süre sonra Yeni Zellandalı Rob,İsviçreli Andreas ve onun Endonezyalı kız arkadaşı Sophia ile tanıştık.








Yemeği Çin Mahhalesinde yemeye karar veriyoruz.İki taksi çağırıp hep birlikte yola çıktık.























Bizi oranın en lezzetli yerine getirdiklerini söylüyorlar.Oturulacak yer olmadığını görünce doğru olduğunu düşünüyorum.








Hayatımdaki ilk kurbağı bacağını orada yiyiyorum.Çok lezzetli. "Özür dilerim annecim."




Bora buranın hiç de ucuz olmadığını söylüyor.Hatta benim bu insanların parasını da ödeyelim diyince bana pis pis sırıtıyor!























Buradan çıkıp bir Irısh Pub'a gidiyoruz.





Belli ki buraları geceleri hareketli oluyor.Irısh Pub'daki biraları da Bora'cım pahallı buldu.





Eve dönerken bir süre yürüdük.
























Etraf çok hareketliydi.Sanırım Carlo böbreğimi yokluyor!!!





Yolda dev yengeçler görüyoruz. Çok lezzetli olmalılar.





Sonunda eve döndük.





Gece aklıma yazılım şirketinde çalışan birinin evinde internet olmama sebebini düşündüm.Sanırım eve iş getirmiyor! Bora ısrarla yarın kendimi daha iyi hissetmem için ilaç veriyor.Bununla çok güzel uyuyacakmışım.En son hatırladığım şey mavi bir hap içtim!Böbreğime veda etme düşüncelerimle uyudum.


15 Şubat

Sabah uyandığımda Bora'yı yattığım yerden görebiliyordum. Bir buz küvetinde uyanmadığım için böbreklerimin yerinde olduğuna karar verdim. Yine de elimle kontrol ettim.Her şey yerli yerinde.





Biraz sonra Bora da uyandı.Carlo'da uyanınca bize uçak bileti bakmak için şehir merkezine gittik.





Carlo bizi önce lokal bir yere kahvaltıya götürdü.Motorsiklet kültürü olan yerlere hayranım.








Bu ülkede çabuk doyacağıma karar verdim. Uzun uğraşılardan sonra Padang'dan Singapore'a bilet bulduk. Bora'nın pazarlık şekline şahit oldum.

















Umarım bu adama bir şey satmak zorunda kalmam!





Daha sonra ben ve Bora Carlo'nun bize tarif ettiği her türlü elektronik ürünü bulabileceğimiz alışveriş merkezini bulduk.


Bir baktım ki Bora cebinden Bimeks ve Teknosa'nın fiyat broşürlerini çıkardı. Fiyatları kontrol edecekmiş.Çok zamanımız yok.Ben hemen kameramı almalıyım. Çünkü akşam Batam'a giden ferryboat'a yetişmeliyiz. Bora bir arı misali dükkandan dükkana girip çıkıyor.Neyse ben uzun süredir almak istediğim kamerayı alıyorum.Tek fark Nikkon yerine Canon almış olmam.





Bora'yı dinlesem bunu da alamıyordum.
Eve dönmek için otobüse bindik.Yanıma bir bayan oturdu.Ona gülümsedim.Bunun üstüne kadın benden para istedi.Yok diyince amerikan doları da olur dedi.Para vermedim.Ne de olsa Bora ile dolaşıyorum.Carlo evdeydi. Çantalarımızı aldık ve vedalaştık. Artık limandayız ve Endonezya maceramız başlıyor.











52 yorum:

  1. Beni güldürdün, Allah da seni güldürsün.
    Devamını bekliyorum!

    YanıtlaSil
  2. güzel güzel alıştırma turları :D
    hadi devamını da yaz. aynı yazıyı başka gözle bidaha okumak her ikiside cok keyifli

    YanıtlaSil
  3. devamını bekliyoruz levent bey
    banu

    YanıtlaSil
  4. ben bu seyahati bora bey den okumuştum ve sizinle bir daha seyahate çıkmasının iyi fikir olmadığını memnuniyetsiz birine benzediğinizi söylemiştim. şimdi özür dileme zamanı :)

    YanıtlaSil
  5. Bu gezinizi daha önce bora beyin yazısından okumuştum. sonra sizin gözünüzden aynı yerleri ve değişik yorumlamaları okumak çok hoş oldu.bende fırsat buldukça gezen bir kişiyim.genelde yalnız gezmeyi daha çok seviyorum.sizin yaşadığınız sıkıntıları yalnız olunca yaşamıyorsunuz.çünkü herşey sizin kararınızla oluyor.kötüsüde sizin iyiside.ama bora beyi çok takdir ediyorum ve bütün yazılarını zevkle okuyorum.levent tereci

    YanıtlaSil
  6. Leventbey,blogunuzu yeni farkettim,sizi Bora bey'in blogundan tanimistim,yazdiklariniz hosuma gitti,bende devamini bekliyorum, artik sizide izlemeye devam edecegim,ayrica size bu cabanizdan dolayi,sanalda olsa bir hediye göndermek istiyorum,eger kabul ederseniz benim sayfama bir bakin lütfen...

    Sevgiler,basarilar...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,

    Hastalarımız için böbrek satın almak için bir kez daha buradayız ve böylelikle onları kurtarmak için bir böbrek yapmak isteyen herkese iyi miktarda para ödemeyi kabul ettiler. Eğer bir bağışçı olmak istiyorsanız veya bir Hayat kurtarmak istiyorsanız, Lütfen aşağıdaki e-postayı bize yazın.

    Bu sizin için zengin olmanız için bir fırsattır, biz temin ederim ve bizimle% 100 güvenli bir işlemde bulunmanızı garanti ediyoruz, her şey kanunen bağış yapan böbrek bağışçılarına göre yapılır.
    Artık boşa harcamayın, lütfen irruaspecialisthospital20@gmail.com adresine bize yazınız.

    Irrua Uzman Eğitim Hastanesi.

    YanıtlaSil
  8. Böbrekinizi para karşılığında satmak istiyor musunuz? Hastanemiz Böbrek Cerrahisi / nakli ve diğer organ tedavileri konusunda uzmanlaşmış olup pasaportlu ya da pasaportsuz O + ve, A + ve ve B + böbrek vericilerine acilen ihtiyaç duyulacaktır ve size 850,00 Pound'luk yakışıklı bir miktar sunacağız. . Herhangi bir ilgili kişi nazik davranmalıdır.
    e-posta yoluyla bize ulaşın: korlebuteachinghospital33@gmail.com veya WhatsApp +12533923198

    YanıtlaSil
  9. Bir böbrek satın almak istiyor musunuz yoksa bir böbrek satmak mı istiyorsunuz?
    böbrek? Sensin
    Böbrekinizi para karşılığında satma fırsatı arıyor
    Mali çöküş nedeniyle ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz
    Yapın, sonra bugün bize ulaşın, size iyi teklifler sunacağız
    Böbrekiniz için para miktarı. Benim adım Doktor GERD
    GERD Kliniğinde bir Nefrolog'um. Kliniğimiz
    Böbrek Cerrahisinde uzmanlaşmış ve biz de
    İle böbreklerin alımı ve nakli
    Karşılık verici donör
    Hindistan, Türkiye, Nijerya, Amerika Birleşik Devletleri, Malezya, Dubai, Kuveyt, Asya'da bulunmaktadırlar.
    Böbrekleri satmak veya satın almakla ilgileniyorsanız, lütfen
    E-posta yoluyla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
    E-posta: doctorgerdclinic@gmail.com

    İçtenlikle
    DR GERD

    YanıtlaSil
  10. Merhaba.

    Böbrekinizi para karşılığında satın almak veya satmak istiyor musunuz, Spimal Hastanesi acilen O $ ve B $ 'ya ve 500.000 $' lık bir orana ihtiyaç duyuyor. Kimse bağış veya satmak istiyorsa lütfen bize ulaşın: samuelstephen1009@gmail.com


    Orijinal Donörler Gerekiyor

    Yanıtlarınızı bekliyor

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  11. Böbrekleri, 18 ila 45 yaşları arasındaki makul bir ücret karşılığında bağışlamak isteyen insanlara ihtiyacımız var. İlgili taraflar, daha fazla işlem için lütfen en kısa zamanda iletişime geçin. lütfen daha fazla bilgi için iletişime geçin: (samuelstephen1009@gmail.com)

    YanıtlaSil
  12. Bir böbrek satın almak istiyor musunuz yoksa bir böbrek satmak mı istiyorsunuz?
    ¿Böbrek? Sensin
    Böbrekinizi para karşılığında satma fırsatı arıyor
    Mali çöküş nedeniyle ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz
    Yapın, sonra bugün bize ulaşın, size iyi teklifler sunacağız
    Böbrekiniz için para miktarı. Benim adım Doktor UMAR
    UMAR Kliniğinde bir Nefrolog'um. Kliniğimiz
    Böbrek Cerrahisinde uzmanlaşmış ve biz de
    İle böbreklerin alımı ve nakli
    Karşılık verici donör
    Biz Hindistan, Türkiye, Nijerya, Amerika Birleşik Devletleri, Malezya, Dubai, Kuveyt'deyiz.
    Böbrekleri satmak veya satın almakla ilgileniyorsanız, lütfen
    E-posta yoluyla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
    E-posta: doctorumarclinic@gmail.com

    dikkatle
    DR UMAR.

    YanıtlaSil
  13. ABD, Iowa Şehrinde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim ve hastane idaresi tarafından internete nasıl işler yaptığımızı ve insan organlarının alınıp satılması için bir yıl daha başladım fırsatı verdim. böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postayla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımıza iyi miktarda para telafi ediyoruz ve biz organlarda Cerrahi uzmanıyız ve bir bağışçı olarak risk yok. o.
    Ve bu bizim e-postamız:
    iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca, whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bize ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  14. Böbrek bağışı yapmak istiyorum Ailemi yapan ve güvenle ve acele içinde gurur duyduğum Dr Benson Raphael'in şahsında müthiş bir tıp doktoruna teşekkür etmek istiyorum, böbreklerimden birini hastasına müthiş miktarda para karşılığında satın aldı. dolar, internette bir Michel ve Lopez tarafından yayınlanan korlebuteachinghospital33@gmail.com isimli internet adresine rastladım ve kendisine teşekkür ederek böbreklerini stres yaratmadan maddi olarak kurtarmaya nasıl başladıklarını dünyaya anlattım. e-posta yoluyla ve doktor tarafından bir haftadan daha kısa sürede ihtiyaç duyduğum tüm dikkatleri verdim, tüm şartları yerine getirdim ve nakilden önce banka hesabıma girdiğimde yarısı para rüyanın bir rüyası gibiydi, üzerinde sizinle iletişim kurmam için teşvik ediyorum Dr.Benson aracılığıyla; korlebuteachinghospital33@gmail.com maddi ihtimalleriniz için birkaç ay önce benimkilere gelsin. Sonunda ilerleyince bunu yapacağıma söz verdim.
    korlebuteachinghospital33@gmail.com ya da via_ +1'de onu neaspp) 2533923198

    Ben Bayan Lee.
    Moğolistan'dan yorumlar

    YanıtlaSil
  15. 18 ila 45 yaşları arasında makul bir ücret karşılığında böbrekleri bağışlamak isteyen insanlara ihtiyacımız var. İlgili taraflar, daha fazla işlem için en kısa zamanda irtibata geçiniz. Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçiniz: (samuelstephen1009@gmail.com)

    YanıtlaSil
  16. 18 ila 45 yaşlarında makul bir ücret karşılığında bir böbrek bağışlamak isteyen yeterli insanlara ihtiyacımız var. İlgili taraflar, daha fazla işlem için en kısa sürede iletişime geçmelidir. Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçiniz: (lucasgrantfirm@gmail.com)

    YanıtlaSil
  17. Böbreğini satmak istiyor musun? Mali yıkım nedeniyle paranızı para için satmak için bir fırsat arıyor ve ne yapacağını bilmiyorsunuz. İşte size 850.000 lira satmanız için bir fırsat. bugün bize ulaşın ve Böbrekleriniz için size iyi bir miktar teklif edeceğiz.

    Benim adım (Dr Benson) (KBTH) Hastane Böbrek Departmanında Nefrolog. Hastanemiz böbreklerin Alış, Satış ve Transplantasyonunda ilgili bir donörle yaşamaktadır. Böbrek satın almak veya satın almakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: korlebuteachinghospital33@gmail.com

    Teşekkürler,
    YÖNETİM.

    YanıtlaSil
  18. Dünyayı bir arada düşürmek için paranızı paranızı paranızı ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız, o zaman için lütfen geçin geçin ve Böbrekleriniz için boyut iyi bir miktar sunacağız. Adım (DR Burak) Bize e-posta gönder (burakguvener606@gmail.com)

    YanıtlaSil
  19. Böbreğinizi 800.000 ABD $ satmak ister misiniz? Sensin
    Paranızı para için satmak için bir fırsat arıyoruz
    Mali çöküş nedeniyle ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz
    Yapın, bugün bize ulaşın ve size iyi teklif edeceğiz
    Böbrek için para miktarı. Benim adım Doktor UMAR
    UMAR Kliniğinde nefrologum. Kliniğimiz
    Böbrek Cerrahisinde uzmanlaştık ve tedavi ediyoruz.
    Böbreklerin satın alınması ve transplantasyonu
    Karşılık gelen donör
    Biz Hindistan, Türkiye, Nijerya, Amerika Birleşik Devletleri, Malezya, Dubai, Kuveyt'te bulunmaktadır
    Böbrekleri satmak veya satın almakla ilgileniyorsanız lütfen
    E-posta yoluyla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
    Email: doctorumarclinic@gmail.com

    İçtenlikle
    DR UMAR.

    YanıtlaSil
  20. Ailemi yaratan Dr Collins Raphael in müthiş bir tıp doktoruna teşekkür etmek istiyorum ve güven ve aciliyetle gurur duyuyorum, hastalarımdan böbreklerden birini dolar için çok fazla parayla satın aldım. Bir Michel ve Lopez tarafından kendisine teşekkür eden ve dünyayı strese girmeden böbreklerini satın almaları sonucu nasıl maddi olarak kurtardıklarına dair dünyaya söylediği, doktor e-posta adresi olarak e-posta yoluyla hızlıca başvuruda bulundum Doktor tarafından ihtiyaç duyduğum tüm dikkatleri bir haftadan kısa bir sürede verdim ve tüm gereksinimleri karşıladım ve nakliyemden önce banka hesabımdan geldiğimde yarım paramın bir rüya gibiydi, Dr.Collins üzerinden iletişime geçmenizi rica ediyorum; maddi sıkıntınız için doktorcollins3@gmail.com birkaç ay önce benim gibi geliyor. Eninde sonunda ölçeklendiğimde bunu yapacağına söz verdim. doctorcollins3@gmail.com +2348108439977

    YanıtlaSil
  21. Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

    Bu, sizin için tamamıyla zengin olmanız için bir fırsattır. Bizimle% 100 güvenli işlem garantisi veriyoruz ve garanti ediyoruz, her şey yasalara uygun böbrek bağışçılarına göre yapılacaktır.
    Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Iowa Lutheran Hastanesi.

    YanıtlaSil
  22. Böbreğini satmak istiyor musun? Mali yıkım nedeniyle paranızı para için satmak için bir fırsat arıyor ve ne yapacağını bilmiyorsunuz. İşte size 850.000 pound satmanız için bir fırsat. bugün bize ulaşın ve Böbrekleriniz için size iyi bir miktar teklif edeceğiz.
    Benim adım (Dr Benson) (KBTH) Hastane Böbrek Departmanında Nefrolog. Hastanemiz böbreklerin Alış, Satış ve Transplantasyonunda ilgili bir donörle yaşamaktadır. Böbrek satın almak veya satın almakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: korlebuteachinghospital33@gmail.com

    Teşekkürler,
    YÖNETİM.

    YanıtlaSil
  23. Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

    Bu, sizin için tamamıyla zengin olmanız için bir fırsattır. Bizimle% 100 güvenli işlem garantisi veriyoruz ve garanti ediyoruz, her şey yasalara uygun böbrek bağışçılarına göre yapılacaktır.
    Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Iowa Lutheran Hastanesi.

    YanıtlaSil
  24. Bir hayat kurtarmak, böbrek donörü olmak ve iyi ücret almak

    Herkese merhaba, ben Doktor Hassan'ım ve finansal durumunuzu değiştirmek, bir böbrek donörü olmak ve bir hayat kurtarmak ve hala iyi bir ücret almak isteyeceğinizi bilmenizi isterim. Sağlıklı olduğunuzu biliyorsanız, sadece bir böbrek satmaya veya bağış yapmaya hazırsınız (ödeme, seyahat masrafları için ödenen tüm masraflarla birlikte 500.000 dolar), bugün hastanemde bir bağışçı haline gelir. Daha fazla hayatın her gününü kurtardığımız için acilen böbreklerden bağışlara ihtiyacımız var.
    Talebinizi bana bugün yazın e-posta: (doktoryekterkidneytransplant@gmail.com)
    Not: ameliyat ve sadece sağlıklı insanlar seyahat etmeye hazır

    Doktor Hassan Yekter.
    doktoryekterkidneytransplant@gmail.com

    YanıtlaSil
  25. Böbreklerinizi 300.000 dolar karşılığında satmayı düşünüyorsanız, çünkü
    Böbrek satın almak artık lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin
    E-posta: coloradohospital@gmail.com
    Tel: +16025620498
    Whatsapp: +16025620498
    Teşekkürler,
    YÖNETİM.

    YanıtlaSil
  26. Bir hayat kurtarmak, böbrek donörü olmak ve iyi ücret almak

    Herkese merhaba, ben Doktor Hassan'ım ve finansal durumunuzu değiştirmek, bir böbrek donörü olmak ve bir hayat kurtarmak ve hala iyi bir ücret almak isteyeceğinizi bilmenizi isterim. Sağlıklı olduğunuzu biliyorsanız, sadece bir böbrek satmaya veya bağış yapmaya hazırsınız (ödeme, seyahat masrafları için ödenen tüm masraflarla birlikte 500.000 dolar), bugün hastanemde bir bağışçı haline gelir. Daha fazla hayatın her gününü kurtardığımız için acilen böbreklerden bağışlara ihtiyacımız var.
    Talebinizi bana bugün yazın e-posta: (doktoryekterkidneytransplant@gmail.com)
    Not: ameliyat ve sadece sağlıklı insanlar seyahat etmeye hazır

    Doktor Hassan Yekter.
    doktoryekterkidneytransplant@gmail.com

    YanıtlaSil
  27. Dikkat: Eğer bugün bir böbrek donörü olmaya hazır olduğunu biliyorsanız (tüm seyahat masrafları için 450.000 dolarlık ödeme), acilen 10 böbrek vericisine ihtiyaç duyduğumuz için böbreğinizi hastanemize acil olarak verin.
    Sadece sağlıklı% 100 uygun kişi.
    İsteğinizi doktora yazınız: carolbobrekhastanesi@gmail.com hemen sizinle iletişime geçeceksiniz
    Not: Ameliyat ve sadece sağlıklı kişiler için seyahat etmeye hazır olmalısınız.

    Dr Robson.
    carolbobrekhastanesi@gmail.com

    YanıtlaSil
  28. Böbreğini para için satmak istiyor musun? Hastanemiz böbrek cerrahisi / nakli ve diğer organ tedavisi konusunda uzmandır, pasaportlu veya pasapsız O +, A + ve B + ve böbrek vericilerine acilen ihtiyaç duyacaktır ve size 850,00 pound tutarında bir yakışıklı teklif vereceğiz. . Ilgilenen herhangi bir kişi nazikçe
    e-posta yoluyla bize ulaşın: keckmedicalcenterofusc33@gmail.com

    YanıtlaSil
  29. Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

    Zengin olmanız için bir fırsat budur, güvence altına alır ve size% 100 güvenli işlem garantisi veririz, her şey yol gösterici yasalara göre yapılacaktır.
    Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Iowa Lutheran Hastanesi...

    YanıtlaSil
  30. Dikkat: Eğer bir böbrek donör bugün (tüm seyahat giderleri ile $450.000 dolar ödeme) olmak için hazır olduğunu biliyorsanız, sadece 10 kişi böbrek donör acilen ihtiyacı olduğu gibi benim hastane acil böbrek satmak.
    Sadece sağlıklı 100% sadece uygun kişiler.
    Doktor talebinizi yazın: carolbobrekhastanesi@gmail.com hemen temasa geçecektir
    Not: cerrahi ve sadece sağlıklı kişiler için seyahat etmeye hazır olmalısınız

    Dr. Robson.
    carolbobrekhastanesi@gmail.com

    YanıtlaSil
  31. Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

    Zengin olmanız için bir fırsat budur, güvence altına alır ve size% 100 güvenli işlem garantisi veririz, her şey yol gösterici yasalara göre yapılacaktır.
    Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Iowa Lutheran Hastanesi.

    YanıtlaSil
  32. KAMUYU BİLDİRİM: Bu, böbrek bağışı için burada bulunan hastaları olduğu için "Clear Water Böbrek Nakli Hastanesi" ile acilen temas kurmak için böbrek satmaya istekli olan tüm kadınları bilgilendirmek içindir.
    Böbreklerinizi mali problemler nedeniyle para için bağışlamak için bir fırsat mı arıyorsunuz? Böbrekleriniz için size 530.000 dolar teklif edeceğiz. Ben berrak su nakli hastanesinde bir nefrolog olan doktor ve organ nakli ve tedavisi için hastanemizdeki doktorumuz. Hindistan, Avustralya, Nijerya, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD A gibi dünyanın farklı bölgelerinde yer alır. Donörlerin A +, B + ve A + ve kan grubu ile 18 yaşından 55 yaşına kadar olması gerekir. Lütfen e-posta yoluyla hastaneye başvurun: - (Nationalkidneyfoundation156) WhatsApp (+19086661264)
    NOT: Lütfen bu, başkalarının hayatlarını kurtarmakla ilgilidir, bu yüzden size içtenlikle gelmeniz için tavsiyede bulunuyoruz, çocuklar değiliz ... dolandırıcılıklara hoşgörü gösterilmiyor.

    YanıtlaSil
  33. İsmim Doktor Michael Baldwin, Iowa Lutheran Hastanesi'nin bir temsilcisi, Organ cerrahisinde uzmandırız ve böbreklerin satın alınmasıyla ilgileniriz ve hastamız böbreğe bağış yapmaya karar veren herhangi bir donöre büyük miktarda para ödemeyi kabul etti. onları kurtarın ve Iowa City, ABD'de bulunuyoruz.
    Böbreğinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen ilerlememiz için bize geri dönmekten çekinmeyin.
    Ve eğer ilgilenirseniz bizim e-postamız: iowalutheranhospital@gmail.com

    YanıtlaSil
  34. Bir hayatı kurtarmak için bir böbrek satmak isteyen 18 yaşından büyük ciddi böbrek vericileri arıyoruz ve her bağışçı için iyi bir teklif ve diğer tazminatlarımız var.
    Bizim sürecimiz hızlı ve güvenliğiniz garantilidir.
    Lütfen bize ulaşın iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca, 1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bize ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  35. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  36. Merhaba, ben Dr Clayton Macmahon.
    Böbreklerini satmak istiyor musun?
    böbreğinizi paraya satma fırsatı aramak
    Mali çöküş nedeniyle ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız, o zaman bugün bizimle iletişime geçin, size iyi bir teklif sunacağız.
    Para miktarı 950.000 dolar.
    Klinik hizmetlerinde nefrologum. Kliniğimiz
    Renal Cerrahi konusunda uzmanlaşmış ve biz de tedavi ediyoruz.
    Böbrek alımı ve nakli
    Sorumlu bağışçı Hindistan, Türkiye, Nijerya, ABD, Malezya, Dubai, Kuveyt, Avusturya, Almanya'da bulunmaktadır.
    Böbrek satmak veya almakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle e-posta yoluyla iletişime geçmekten çekinmeyin.
    E-posta: drmacmahonhospitalservice@gmail.com veya WhatsApp: +1 (806)305-9914.

    YanıtlaSil
  37. Böbreğinizi para için satmak ister misiniz? Hastanemiz Böbrek Cerrahisi / nakli ve diğer organ tedavilerinde uzmanlaşmıştır, acil olarak O +, A + ve B + ve böbrek donörlerine pasaportu olan veya vermeyen donörlere ihtiyaç duyacağız ve size en düşük fiyatı 550,00 $ verecek . İlgilenen herhangi bir kişi nazikçe yapmalı
    e-posta yoluyla bize ulaşın: korlebuteachinghospital33@gmail.com

    YanıtlaSil
  38. Bizimle iletişime geçin:
                                                BBM INVITE ile: {D8980E0B}
                                                  WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
                                                    Tel .... (+ 44) 7480 729811
    (İskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)
    Meşru, dürüst, saygın ve acil bir krediye mi ihtiyacınız var? Yasal borç arayışınız bugün burada sona eriyor, çünkü finansal ihtiyaçlarınızı karşılamak için buradayız. Bankalar veya finans kurumu tarafından herhangi bir nedenden dolayı bir kredinizi reddettiğinizde, artık endişelenmeyin Finansal sorunlarınız hakkında biz maddi talihsizliğinizin çözümü biziz. 32.000'in üzerinde işletme sahibine işletme kredisi milyarlarca (farklı para birimleri) verdik. Büyümek için doğru işletme kredisini sağlamak için kendi belirlediğimiz risk teknolojimizi kullanıyoruz. senin işin. Düşük faiz oranlı her türden kredi sunuyoruz ve kredinizi geri ödeme süresi de krediniz Kötü bir krediniz var mı? Faturaları ödemek için paraya mı ihtiyacınız var yoksa yeni bir işe başlamak gerekli mi? Yetersiz fon nedeniyle bitmemiş bir projeniz var mı? Yararlanacak herhangi bir uzmanlığa yatırım yapmak için paraya ihtiyacınız var mı? ISKANDAR LESTARI KREDİ FİRMASI amaç mükemmel profesyonel finansal hizmetler sunmaktır

    YanıtlaSil
  39. Bizimle iletişime geçin:
                                                BBM INVITE ile: {D8980E0B}
                                                  WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
                                                    Tel .... (+ 44) 7480 729811
    (İskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)
    Meşru, dürüst, saygın ve acil bir krediye mi ihtiyacınız var? Yasal borç arayışınız bugün burada sona eriyor, çünkü finansal ihtiyaçlarınızı karşılamak için buradayız. Bankalar veya finans kurumu tarafından herhangi bir nedenden dolayı bir kredinizi reddettiğinizde, artık endişelenmeyin Finansal sorunlarınız hakkında biz maddi talihsizliğinizin çözümü biziz. 32.000'in üzerinde işletme sahibine işletme kredisi milyarlarca (farklı para birimleri) verdik. Büyümek için doğru işletme kredisini sağlamak için kendi belirlediğimiz risk teknolojimizi kullanıyoruz. senin işin. Düşük faiz oranlı her türden kredi sunuyoruz ve kredinizi geri ödeme süresi de krediniz Kötü bir krediniz var mı? Faturaları ödemek için paraya mı ihtiyacınız var yoksa yeni bir işe başlamak gerekli mi? Yetersiz fon nedeniyle bitmemiş bir projeniz var mı? Yararlanacak herhangi bir uzmanlığa yatırım yapmak için paraya ihtiyacınız var mı? ISKANDAR LESTARI KREDİ FİRMASI amaç mükemmel profesyonel finansal hizmetler sunmaktır

    YanıtlaSil
  40. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  41. Merhaba, Benin Öğretim Üniversitesi'nden Dr. Mark Adram.
    Hastane, Organ Cerrahisi konusunda uzmanım ve bununla ilgileniyoruz
    satmak isteyen insandan organ satın alma ve biz
    Nijerya, ABD ve Malezya'da, ancak merkez ofisimiz ABD'de. Eğer
    Böbreklerinizi Satmak ya da cihazınızın herhangi bir bölümünü satmakla ilgileniyorsanız
    vücut organı Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin. Aracılığıyla bize ulaşın
    E-posta: markadram1144@gmail.com
    Whatsapp Numarası: +18508499856
    Sizden duymak umuduyla.
    Saygılarımızla,
    Mark
    CEO
    BENİN ÖĞRETİM HASTANESİ ÜNİVERSİTESİ

    YanıtlaSil
  42. Adım Dosher memorial Hastanesi'nden Dr. Brad Hilaman, organ Cerrahisi konusunda uzmanım ve satmak isteyen insanlardan organ alımıyla ilgileniyoruz ve ABD, Malezya ve Dubia'da ama başımızın başındayız. ofisi ABD’dedir. Böbreklerinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bize geri dönmekte tereddüt etmeyin. Ve bu ilgileniyorsanız bizim e-posta: doshermemorial1@gmail.com

    E-posta: doshermemorial1@gmail.com
    Veya whatsapp: +2348101599658
    Dr. Brad Hilaman

    YanıtlaSil

  43. Merhaba, Benim adım Benin Üniversitesi Eğitim Hastanesinden Dr. James henry, organ Cerrahisi konusunda uzmanım ve satmak isteyen insanlardan organ alımıyla ilgileniyoruz ve Nijerya, ABD ve Malezya'da bulunuyoruz. , fakat merkez ofisimiz Nijerya'da. Eğer Böbreklerinizi Satmak ya da Vücut Organınızın Herhangi Bir Parçası Satmak İsterseniz
    daha fazla bilgi için bize ulaşın. Aracılığıyla bize ulaşın
    E-posta: jameshenryhome@gmail.com
    Whatsapp Numarası: +2348110133466
    Sizden duymak umuduyla.
    Saygılarımızla,
    James
    CEO
    BENIN ÖĞRETİM HASTANESİ ÜNİVERSİTESİ.

    YanıtlaSil
  44. Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek almak ve hastalarımızı kurtarmak için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin. hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
    E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
    veya whatsapp bize ulaşın: +1(515)293-5520

    YanıtlaSil
  45. Ailemi yapan Dr Collins Raphael'in harika bir tıp doktoruna teşekkür etmek istiyorum ve güven ve aciliyetle gurur duyuyorum, hastaları için böbreklerimden birini dolar olarak müthiş parayla satın aldı, onunla karşılaştım. Bir Michel ve Lopez tarafından yayınlanan ve ona teşekkür etmeden dünyayı kurtarmaya finansal olarak nasıl geldiğini anlatan doctorcollins3@gmail.com olarak internette e-posta adresi, hızlı bir şekilde e-posta yoluyla başvurdum ve ben Doktor tarafından ihtiyaç duyduğum tüm dikkatleri bir haftadan az bir sürede tüm gereksinimleri karşıladım ve nakilden önce banka hesabıma geldiğimde yarı param bir rüya gibiydi, Dr.Collins ile iletişime geçmenizi tavsiye ediyorum; doctorcollins3@gmail.com mali muazzamlık birkaç ay önce benim gibi gelip. Sonunda ölçeklendirdiğimde bunu yapmaya söz verdim.
    doctorcollins3@gmail.com veya whataspp yoluyla via +254750078353

    Ben Lerry Joel.
    Moğolistan kalkışlı

    YanıtlaSil
  46. Bu, sağlıklı ve
    100% böbrek satmak konusunda ciddi Dr merhamet irtibata gerekir
    Hastane en kısa zamanda.
    E-mail; drmercyhospital686@gmail.com Şu anda böbrek nakline ihtiyaç duyan birçok hastamız var.
    Finansal nedeniyle böbrek para satmak için bir fırsat mı arıyorsunuz
    ve böbreğinizi 800.000 Euro tutarında satın alacağız.
    Ayrıca tedaviye ihtiyacınız varsa HIV / yardım tedavisine de sahibiz.
    şimdi bize e-posta gönder,
    E-POSTA; drmercyhospital686@gmail.com
    WhatsApp: +2348100367800
    whatsapp +491639478840
    İçtenlikle,
    Dr. Mercy Hastanesi

    YanıtlaSil
  47. Bu, sağlıklı ve
    100% böbrek satmak konusunda ciddi Dr merhamet irtibata gerekir
    Hastane en kısa zamanda.
    E-mail; drmercyhospital686@gmail.com Şu anda böbrek nakline ihtiyaç duyan birçok hastamız var.
    Finansal nedeniyle böbrek para satmak için bir fırsat mı arıyorsunuz
    ve böbreğinizi 800.000 Euro tutarında satın alacağız.
    Ayrıca tedaviye ihtiyacınız varsa HIV / yardım tedavisine de sahibiz.
    şimdi bize e-posta gönder,
    E-POSTA; drmercyhospital686@gmail.com
    WhatsApp: +2348100367800
    whatsapp +491639478840
    İçtenlikle,
    Dr. Mercy Hastanesi

    YanıtlaSil
  48. Bu Mayo Clinic'ten genel bir duyuru ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
    mayocareclinic@gmail.com
    Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
    Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

    YanıtlaSil
  49. Böbrek mi almak istiyorsunuz yoksa böbreğinizi mi satmak istiyorsunuz? Mali çöküş nedeniyle böbreğinizi para için satmak için bir fırsat mı arıyorsunuz ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız, bugün bizimle iletişime geçin ve Böbrek için size 200.000 dolarlık iyi para teklif edeceğiz. Benim adım Doctor MAXWELL, BILL ROTH HASTANESİ'ndeki bir Nörolog'um. Hastanemiz Böbrek Cerrahisi konusunda uzmanlaşmıştır ve aynı zamanda yaşayan bir ilgili donör ile böbreklerin satın alınması ve nakli ile ilgileniriz. Biz Hint bulunan, ABD, Malezya, Singapur.

    Böbrek satmak ya da satın almakla ilgileniyorsanız lütfen bize bildirin. E-posta yoluyla ve e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

    E-posta: birothhospital@gmail.com
    Whats uygulama numarası: +33751490980

    Saygılarımla
    ŞEF TIP MÜDÜRÜ
    DR MAXWELL

    YanıtlaSil
  50. İyi günler ! kredi talep eden tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirimde bulunmaktayız, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
    İletişim:

    creditcentercorp.usa@gmail.com
    whatsapp: +1 (847) 453 9904

    YanıtlaSil
  51. Merhaba!!
    Şu anda acil nakil için 5 böbrek vericisine ihtiyacımız var, her böbrek vericisine toplam 450.000,00 USD tazmin edilecek. İlgilenen kişi lütfen bu e-posta ile iletişime geçmelidir: doktor.michaellarry@gmail.com
    % 100 garanti.

    YanıtlaSil
  52. Merhaba!
    Nasılsın?
    Hastanem şu anda acil nakil için üç (3) Böbrek donörüne ihtiyaç duyuyor, her Böbrek vericisine toplam 550.000,00 USD tazmin edilecek. Seyahat belgelerinizden ve doğrulandıktan sonra ortaya çıkabilecek tüm masraflardan biz sorumluyuz. Sağlıklı ve sağlıklı vücut bu E-posta ile iletişime geçmelidir: dr.donaldhospital@gmail.com (dr.donaldhospital@gmail.com)
    Yalnızca ciddi bağışçılar,% 100 garantilidir.

    YanıtlaSil